Jemný rýžový nákyp s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
120 g máslo
1 l mléko
300 g rýže
120 g cukr moučka
500 g ovoce
podle chuti
1 špetka sůl
citronová kůra
skořicový cukr
ovocná šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Do vařícího mléka vsypeme horkou vodou spařenou rýži. Osolíme a uvaříme za stálého míchání na hustou kaši. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh.

  2. Máslo utřeme s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou, potom přidáme žloutky. Směs vmícháme do prochladlé rýže a přidáme tuhý vyšlehaný sníh z bílků.

  3. Čerstvé nebo kompotované ovoce nakrájíme na kousky. Pekáček vymažeme máslem, naplníme polovinou rýže a poklademe ovocem. Rozložené ovoce posypeme skořicovým cukrem a doplníme druhou polovinou rýže.

  4. Ovocný rýžový nákyp pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  5. Jemný rýžový nákyp s ovocem na talířích případně ještě posypeme cukrem moučka a polijeme ovocnou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!