Sarma recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
2 ks cibule
1 konzerva rajčatový protlak
2 balíčky rýže
1 ks hlávkové zelí
mletý černý pepř
500 g míchané mleté maso
1 balení kysané zelí
1 kelímek smetana na vaření
Postup Sarma
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme a necháme lehce vychladnout. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme. Masovou náplň vytvoříme smícháním nakrájené cibule, prolisovaného česneku, mletého masa a rýže. Podle chuti dosolíme a dopepříme
Zelné listy spaříme horkou vodou a rozložíme na linku. Na jednotlivé listy klademe vytvořenou masovou náplň a závitky pevně stočíme. Do hrnce nalijeme trochu oleje, dno zakryjeme kysaným zelím, na které klademe závitky
Na rozehřátém másle osmažíme rajčatový protlak, smícháme se smetanou a vytvořenou směs vlijeme na zelí, obsah hrnce zalijeme vodou a dusíme cca 1 - 1,5 hodiny podle velikosti závitků
Sarmu podáváme podle preferencí s vařeným bramborem či pečivem.