Jemný čokoládový cheesecake recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 50 g máslo 100 g sušenky Esíčka poleva 110 g jahody náplň 75 ml pomerančový džus 75 g čokoláda na vaření 60 g cukr moučka 0 ks kůra z pomeranče 4 g plátková želatina 75 ml smetana 33% 125 g tvarohový sýr 125 g měkký plnotučný tvaroh na ozdobu ovoce
Postup Jemný čokoládový cheesecake recept
Postup přípravy receptu
-
Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 23 cm.
Plátkovou želatinu namočíme do pomerančového džusu asi na 20 minut. Tvaroh smícháme s cukrem, tvarohovým sýrem (například Lučina), přidáme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vše dobře promícháme a pomalu přidáme dobře rozpuštěnou želatinu, ze které předem slijeme přebytečný džus.
Směs nalijeme na korpus ze sušenek a dáme ztuhnout do ledničky asi na 4 hodiny. Ztuhlý dort přelijeme omáčkou z rozmixovaných čerstvých jahod a ozdobíme čerstvým ovocem.
Jemný čokoládový cheesecake nakrájíme a podáváme k dobré kávě nebo čaji.