Jemný čokoládový cheesecake recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
50 g máslo
100 g sušenky Esíčka
poleva
110 g jahody
náplň
75 ml pomerančový džus
75 g čokoláda na vaření
60 g cukr moučka
0 ks kůra z pomeranče
4 g plátková želatina
75 ml smetana 33%
125 g tvarohový sýr
125 g měkký plnotučný tvaroh
na ozdobu
ovoce
Postup Jemný čokoládový cheesecake recept
Postup přípravy receptu
-
Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy o průměru 23 cm.
Plátkovou želatinu namočíme do pomerančového džusu asi na 20 minut. Tvaroh smícháme s cukrem, tvarohovým sýrem (například Lučina), přidáme rozpuštěnou čokoládu, ušlehanou šlehačku a nastrouhanou kůru z dobře omytého pomeranče. Vše dobře promícháme a pomalu přidáme dobře rozpuštěnou želatinu, ze které předem slijeme přebytečný džus.
Směs nalijeme na korpus ze sušenek a dáme ztuhnout do ledničky asi na 4 hodiny. Ztuhlý dort přelijeme omáčkou z rozmixovaných čerstvých jahod a ozdobíme čerstvým ovocem.
Jemný čokoládový cheesecake nakrájíme a podáváme k dobré kávě nebo čaji.