Domácí bramborové krokety s parmazánem recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl vejce strouhanka 1 kg brambory 2 ks žloutek 100 g parmazán muškátový oříšek olej na smažení čerstvě mletý černý pepř
Postup Domácí bramborové krokety s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu domácích bramborových kroket s parmazánem použijeme brambory s červenou slupkou. Parmazán nastrouháme na jemno
Dobře vykartáčované brambory, všechny stejné velikosti, uvaříme do změknutí v osolené vodě, vaříme je se slupkou. Napůl vychladlé brambory oloupeme a rozmačkáme mačkadlem na brambory do hlubší mísy
K bramborám přidáme větší žloutky, nastrouhaný parmazán, muškátový oříšek, sůl a čerstvě mletý pepř. Těsto dobře promícháme
Z bramborového těsta tvoříme válečky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a poté ve strouhance. Strouhanku můžeme dochutit čerstvě nasekanou petrželkou
Bramborové krokety smažíme v rozehřátém oleji dozlatova a pokládáme na sací ubrousek
Domácí bramborové krokety s parmazánem podáváme jako přílohu k různě připraveným masům.