Domácí bramborové krokety s parmazánem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
vejce
strouhanka
1 kg brambory
2 ks žloutek
100 g parmazán
muškátový oříšek
olej na smažení
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu domácích bramborových kroket s parmazánem použijeme brambory s červenou slupkou. Parmazán nastrouháme na jemno

  2. Dobře vykartáčované brambory, všechny stejné velikosti, uvaříme do změknutí v osolené vodě, vaříme je se slupkou. Napůl vychladlé brambory oloupeme a rozmačkáme mačkadlem na brambory do hlubší mísy

  3. K bramborám přidáme větší žloutky, nastrouhaný parmazán, muškátový oříšek, sůl a čerstvě mletý pepř. Těsto dobře promícháme

  4. Z bramborového těsta tvoříme válečky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a poté ve strouhance. Strouhanku můžeme dochutit čerstvě nasekanou petrželkou

  5. Bramborové krokety smažíme v rozehřátém oleji dozlatova a pokládáme na sací ubrousek

  6. Domácí bramborové krokety s parmazánem podáváme jako přílohu k různě připraveným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!