Domácí bramborové kuličky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
8 dkg máslo
1 kg brambory
2 ks žloutek
8 lžic polohrubá mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kostky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce a zalijeme osolenou vařící vodou tak, aby byly ponořené. Zakryjeme je pokličkou a uvaříme doměkka

  2. Měkké brambory slijeme a ještě horké prolisujeme a zasypeme moukou. Překryjeme utěrkou a necháme vychladnout

  3. Ve větší míse utřeme změklé máslo se solí a postupně přidáváme žloutky. Dále vmícháváme prolisované brambory a vše řádně propracujeme

  4. Z těsta tvoříme pomoučněnýma rukama malé kuličky, které smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dorůžova. Můžeme použít i fritovací hrnec

  5. Smažené bramborové kuličky podáváme jako přílohu k minutkám, grilovaným masům nebo zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!