Domácí bramborové knedlíky s houskou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
5 lžic olej
sůl
2 ks vejce
1 lžíce ocet
2 ks rohlík
1 hrst čerstvá petrželka
750 g brambory vařené ve slupce
400 - 450 g dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Česnek prolisujeme. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Petrželku jemně usekáme

  2. Na oleji necháme zpěnit česnek, potom vmícháme kostičky rohlíků, krátce orestujeme a necháme vychladnout

  3. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce, petrželku a orestované kostičky rohlíků. Postupně přidáváme krupičku, až vznine středně tuhé těsto, ze kterého utvoříme tři stejné válečky o průměru 6 - 7 cm. Takto připravené bramborové knedlíky vaříme v osolené a octem okyselené vodě 20 - 25 minut

  4. Uvařené bramborové knedlíky s houskou ihned nakrájíme a podáváme k pečené vepřové na česneku, ale klidně i samostatně k dušenému špenátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!