Jablková buchta s krémem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 hrnek cukr krupice 1 lžíce soda 3 hrnky polohrubá mouka 2 ks měkký tvaroh 5 lžic granko 1 sklenice jablkový kompot 2 kelímky čokoládový jogurt 1 balíček jogurtová poleva
Postup Jablková buchta s krémem
Postup přípravy receptu
-
Jablkový kompot rozmixujeme i se šťávou. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem, jedlou sodou a rozmixovaný kompot. Těsto vymícháme dohladka, vlijeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem
Jablkovou buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 175 °C
Tvarohy smícháme s jogurty (Hollandia 200 g) a krém natřeme na vychladlou buchtu. Čokoládu zahřejeme podle návodu ve vodní lázni a buchtu cik-cak postříkáme. Vložíme do chladničky rozležet
Jablkovou buchtu s krémem krájíme nahřátým nožem, aby se čokoláda nelámala
1 hrnek = 300 ml