Jablková buchta s krémem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 hrnek cukr krupice
1 lžíce soda
3 hrnky polohrubá mouka
2 ks měkký tvaroh
5 lžic granko
1 sklenice jablkový kompot
2 kelímky čokoládový jogurt
1 balíček jogurtová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Jablkový kompot rozmixujeme i se šťávou. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem, jedlou sodou a rozmixovaný kompot. Těsto vymícháme dohladka, vlijeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem

  2. Jablkovou buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 175 °C

  3. Tvarohy smícháme s jogurty (Hollandia 200 g) a krém natřeme na vychladlou buchtu. Čokoládu zahřejeme podle návodu ve vodní lázni a buchtu cik-cak postříkáme. Vložíme do chladničky rozležet

  4. Jablkovou buchtu s krémem krájíme nahřátým nožem, aby se čokoláda nelámala

  5. 1 hrnek = 300 ml


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!