Jemné pohankové karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 stroužek česnek
1 ks vejce
0 ks cibule
150 g pohanka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
na obalení
1 ks vejce
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku nasypeme do osolené vroucí vody a uvaříme ji doměkka. Hrnec s pohankou zabalíme do utěrky a pohanku necháme ještě 20 minut dojít. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme.

  2. Pohanku scedíme, přidáme 1 vejce, pepř, majoránku, utřený česnek, nakrájenou cibuli a vypracujeme těsto. Z připraveného těsta vytvoříme karbanátky, které obalíme v mouce a rozšlehaném vejci.

  3. Karbanátky smažíme dozlatova na teflonové pánvi potřené rostlinným olejem.

  4. Jemné pohankové karbanátky podáváme s přílohou podle chuti, například s brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!