Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
25 dkg máslo
8 ks bílek
20 dkg cukr moučka
18 dkg hrubá mouka
18 dkg lískové ořechy
poleva
6 ks žloutek
20 dkg cukr moučka
těsto
2 ks žloutek
7 dkg cukr moučka
14 dkg hera
21 dkg hladká mouka
podle potřeby
čokoláda
na potření
zavařenina

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, moučkový cukr, heru a žloutky smícháme a vypracuje linecké těsto. Těsto rozválíme a dáme na menší vymazaný plech a potřeme nejlépe červenou zavařeninou.

  2. Na krém si vyšleháme sníh z 8 bílků. Oříšky si umeleme najemno. Máslo, mouku, moučkový cukr a mleté oříšky smícháme dohromady. Postupně lehce přidáváme sníh. Nadýchaný krém dáme na syrové těsto a vše dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Ořechové řezy pečeme asi 30 minut.

  3. Na upečené horké těsto dáme žloutkovou polevu. Tu připravíme tak, že smícháme žloutky a moučkový cukr. Poté můžeme celé řezy ozdobit strouhanou čokoládou.

  4. Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!