Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 25 dkg máslo 8 ks bílek 20 dkg cukr moučka 18 dkg hrubá mouka 18 dkg lískové ořechy poleva 6 ks žloutek 20 dkg cukr moučka těsto 2 ks žloutek 7 dkg cukr moučka 14 dkg hera 21 dkg hladká mouka podle potřeby čokoláda na potření zavařenina
Postup Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, moučkový cukr, heru a žloutky smícháme a vypracuje linecké těsto. Těsto rozválíme a dáme na menší vymazaný plech a potřeme nejlépe červenou zavařeninou.
Na krém si vyšleháme sníh z 8 bílků. Oříšky si umeleme najemno. Máslo, mouku, moučkový cukr a mleté oříšky smícháme dohromady. Postupně lehce přidáváme sníh. Nadýchaný krém dáme na syrové těsto a vše dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Ořechové řezy pečeme asi 30 minut.
Na upečené horké těsto dáme žloutkovou polevu. Tu připravíme tak, že smícháme žloutky a moučkový cukr. Poté můžeme celé řezy ozdobit strouhanou čokoládou.
Jemné ořechové řezy se žloutkovou polevou nakrájíme a můžeme podávat.