Bramborové šátečky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
petrželka
1 ks žloutek
1 ks žloutek
kopr
bazalka
100 g parmazán
500 g listové těsto
mletý pepř
muškátový oříšek
2 ks jarní cibulka
máslo na vymazání
400 g brambory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto necháme rozmrznout. Troubu si předehřejeme na 200 °C

  2. Brambory uvaříme ve slupce, poté je scedíme, zchladíme a oloupeme. Brambory vařené ve slupce prolisujeme. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Brambory promícháme s parmazánem, vejcem, cibulkami a nasekanými bylinkami. Směs osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek

  3. Plech vymažeme máslem, těsto vyválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce o hraně asi 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci náplně a těsto složíme do trojúhelníčku. Povrch bramborových šátečků potřeme žloutkem

  4. Bramborové šátečky vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova

  5. Bramborové šátečky podáváme teplé i studené jako skvělou chuťovku při různých příležitostech

  6. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!