Bramborové rösti s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce solamyl
8 ks brambory
mletý černý pepř
1 lžíce čerstvá pažitka
4 lístky medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme a přendáme je do cedníku, kde je necháme okapat. Medvědí česnek a pažitku očistíme a nesekáme nadrobno. Pak brambory ještě rukou vymačkáme, přendáme do mísy, přisypeme solamyl a promícháme s bylinkami

  2. Na teflonové pánvi rozpálíme trochu oleje a polévkovou lžící tvoříme malé placičky, které z obou stran opečeme dozlatova

  3. Bramborové rösti s bylinkami podáváme teplé jako chuťovku, ale jsou vhodné i jako příloha k pečeným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!