Bramborové rösti s medvědím česnekem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 2 lžíce solamyl 8 ks brambory mletý černý pepř 1 lžíce čerstvá pažitka 4 lístky medvědí česnek
Postup Bramborové rösti s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme a přendáme je do cedníku, kde je necháme okapat. Medvědí česnek a pažitku očistíme a nesekáme nadrobno. Pak brambory ještě rukou vymačkáme, přendáme do mísy, přisypeme solamyl a promícháme s bylinkami
Na teflonové pánvi rozpálíme trochu oleje a polévkovou lžící tvoříme malé placičky, které z obou stran opečeme dozlatova
Bramborové rösti s bylinkami podáváme teplé jako chuťovku, ale jsou vhodné i jako příloha k pečeným masům.