Jemné muffiny s borůvkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
125 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
125 g máslo
100 ml pomerančový džus
200 g borůvky
200 g kysaná smetana
280 g hrubá mouka
1 lžíce pomerančová kůra
0 lžiček jedlá soda
2 lžičky kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C a připravíme si košíčky do formy na muffiny.

  2. Očistíme si borůvky a obalíme je ve 2 lžících hrubé mouky. Na těsto si nejprve utřeme máslo s cukrem na hladký krém a pak postupně přidáme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, pomerančový džus, vejce, kysanou smetanu, nastrouhanou pomerančovou kůru, špetku soli a zpracujeme na těsto. Do těsta zlehka vmícháme borůvky a těstem plníme košíčky tak do 2/3, protože pečením nabudou.

  3. Muffiny pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě.

  4. Jemné muffiny s borůvkami podáváme podle chuti ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!