Pikantní těstovinový salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 4 lžičky olej sůl 10 ks ředkvičky 3 lžíce kečup parmazán 3 lžíce zakysaná smetana 150 g anglická slanina 2 ks jarní cibulka 1 hrst čerstvá bazalka 20 ks černé olivy 6 lžic sterilovaný hrášek barevný pepř 1 lžička mleté chilli koření 200 g těstoviny (vrtulky) 5 ks baby rajče
Postup Pikantní těstovinový salát
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny, nejlépe vřetena, uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladit. Hrášek necháme okapat. Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi do křupava. Necháme okapat na ubrousku. Olivy bez pecek necháme okapat a rozkrájíme na kroužky. Ředkvičky očistíme, omyjeme, rozkrojíme na půlku a potom nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka
Zálivka: Olivový olej, zakysanou smetanu, kečup, sůl, chilli koření a pepř promícháme a necháme rozležet
Těstoviny vložíme do větší mísy a poklademe je ředkvičkami, hráškem, olivami, rajčaty, slaninou a pokrájenou bazalkou. Osolíme, opepříme a lehce vmícháme zálivku. Necháme rozležet
Porce pikantního salátu rozdělíme na mističky a servírujeme s nastrouhaným parmazánem, který podáváme zvlášť. Každý stolovník si salát dochutí podle vlastního gusta
Pikantní těstovinový salát můžeme doplnit listovými saláty.