Pikantní těstovinový salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

4 lžičky olej
sůl
10 ks ředkvičky
3 lžíce kečup
parmazán
3 lžíce zakysaná smetana
150 g anglická slanina
2 ks jarní cibulka
1 hrst čerstvá bazalka
20 ks černé olivy
6 lžic sterilovaný hrášek
barevný pepř
1 lžička mleté chilli koření
200 g těstoviny (vrtulky)
5 ks baby rajče

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny, nejlépe vřetena, uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladit. Hrášek necháme okapat. Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi do křupava. Necháme okapat na ubrousku. Olivy bez pecek necháme okapat a rozkrájíme na kroužky. Ředkvičky očistíme, omyjeme, rozkrojíme na půlku a potom nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka

  2. Zálivka: Olivový olej, zakysanou smetanu, kečup, sůl, chilli koření a pepř promícháme a necháme rozležet

  3. Těstoviny vložíme do větší mísy a poklademe je ředkvičkami, hráškem, olivami, rajčaty, slaninou a pokrájenou bazalkou. Osolíme, opepříme a lehce vmícháme zálivku. Necháme rozležet

  4. Porce pikantního salátu rozdělíme na mističky a servírujeme s nastrouhaným parmazánem, který podáváme zvlášť. Každý stolovník si salát dochutí podle vlastního gusta

  5. Pikantní těstovinový salát můžeme doplnit listovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!