Jemné máslové cukroví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g máslo
3 ks žloutek
140 g cukr moučka
500 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
na ozdobu
cukr moučka
vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Stejně tak vejce by měla mít pokojovou teplotu - vejce rozklepneme, budeme potřebovat pouze žloutky.

  2. Na vál prosejeme mouku s cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou citronovou kůru. Vše zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici 30 minut odležet.

  3. Z těsta poté vyválíme plát asi 0,3 cm silný, vykrájíme různé tvary a poklademe je na plech vyložený pečícím papírem. Máslové cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C jen pár minut - do zrůžovění.

  4. Cukr moučka vsypeme do dózy, přidáme vanilkový lusk a takto necháme cukr minimálně přes noc provonět.

  5. Jemné máslové cukroví podle chuti pocukrujeme a podáváme jako sladkou dobrotu ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!