Jemné mandlové pečivo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks žloutek
100 g hladká mouka
100 g změklé máslo
250 g mandlové těsto
na ozdobu
ořechy
ovoce
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Mleté mandle a moučkový cukr smícháme ve stejném množství. Mandlovou hmotu prohněteme s máslem, žloutkem a solí. Přidáme mouku a zpracujeme.

  2. Těsto dáme do zdobícího sáčku s širší hvězdičkou a nastříkáme na plech tvary podle sebe - kolečka, proužky, podkovy. Ozdobíme ovocem, ořechy.

  3. Plech vymažeme a vysypeme moukou, poklademe mandlové pečivo, vložíme do rozpálené trouby. Upečeme a ještě horké je sundáme z plechu.

  4. Hotové sušenky ponoříme do rozehřáté polevy a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!