Obrácený koláč s medem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
100 g máslo
1/2 balíčku prášek do pečiva
100 g cukr krupice
3 ks hruška
1 lžička citronová kůra
100 g polohrubá mouka
4 lžíce mléko nebo smetana
olej na vymazání
100 ml tekutý med
100 g maliny (jahody, dýně)

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtinky. Pokud použijeme kompotované ovoce, necháme jej hodně okapat

  2. Lehce vymastíme kulatou zapékací formu (20 cm). Na dno nalijeme med s citronovou kůrou a poklademe ovocem - řeznou plochou nahoru

  3. Máslo, cukr, vejce a mléko vyšleháme dohladka. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a šleháme, až je těsto nadýchané

  4. Nalijeme ho na ovoce a uhladíme

  5. V mikrovlnce pečeme na 600 - 750 W (podle typu trouby) asi 10 minut. Upečený koláč poznáme podle toho, že okraje odstoupily od formy a je na povrchu pevný, i když ještě trochu vlhký

  6. Upečený koláč necháme ještě chvíli chladnout, pak teprve vyklopíme. Není třeba cukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!