Jemné laskonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

110 g voda
180 g bílek
390 g cukr krupice
240 g ořechy
110 g cukr moučka
podle potřeby
olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Třetinu cukru krupice ušleháme s bílky na pevný nepřešlehaný sníh. Zbytek cukru krupice svaříme s vodou na 115 °C. Zpomalíme rychlost šlehání a za pomalého šlehání postupně vléváme cukerný rozvar tenkým pramínkem do ušlehaného sněhu. Šleháním hmotu částečně vychladíme.

  2. Cukr moučka smícháme s mletými ořechy nebo kokosem, potom promícháme s bílkovou hmotou a roztíráme přes šablony (oválné nebo kulaté) na olejem potřené a moukou vysypané plechy.

  3. Laskonky pečeme při 160 °C asi 30 minut. V první třetině máme troubu zavřenou, potom ji trochu otevřeme.

  4. Upečené korpusy uschováváme v suchém prostředí. Korpusy můžeme plnit různými druhy krémů, například pařížskou šlehačkou. Laskonky mají po naplnění trvanlivost 3 dny.

  5. Jemné laskonky podáváme jako výborný zákusek ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!