Jemné laskonky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 110 g voda 180 g bílek 390 g cukr krupice 240 g ořechy 110 g cukr moučka podle potřeby olej na vymazání mouka na vysypání
Postup Jemné laskonky recept
Postup přípravy receptu
-
Třetinu cukru krupice ušleháme s bílky na pevný nepřešlehaný sníh. Zbytek cukru krupice svaříme s vodou na 115 °C. Zpomalíme rychlost šlehání a za pomalého šlehání postupně vléváme cukerný rozvar tenkým pramínkem do ušlehaného sněhu. Šleháním hmotu částečně vychladíme.
Cukr moučka smícháme s mletými ořechy nebo kokosem, potom promícháme s bílkovou hmotou a roztíráme přes šablony (oválné nebo kulaté) na olejem potřené a moukou vysypané plechy.
Laskonky pečeme při 160 °C asi 30 minut. V první třetině máme troubu zavřenou, potom ji trochu otevřeme.
Upečené korpusy uschováváme v suchém prostředí. Korpusy můžeme plnit různými druhy krémů, například pařížskou šlehačkou. Laskonky mají po naplnění trvanlivost 3 dny.
Jemné laskonky podáváme jako výborný zákusek ke kávě nebo čaji.