Jemné krupicové flameri recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

110 g cukr
1 špetka sůl
30 g máslo
750 g mléko
6 ks bílky
1 ks citronová kůra
1 lžička vanilkový puding
105 g dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Mléko, cukr, sůl a citronovou kůru dáme vařit. Při varu přidáme krupičku se lžičkou vanilkového pudingu a důkladně mícháme, aby se neudělaly hrudky

  2. Stáhneme z ohně, přimícháme máslo a vyšlehané bílky. Plníme do skleniček nebo jiných nádob, necháme ztuhnout a vyklopíme na talíř

  3. Jemné krupicové flameri podáváme s ovocnou omáčkou

  4. Recept od šéfkuchaře Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, www.gastrofoodfest.cz

  5. Radek Šubrt šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!