Rohlíčky z neloupaných mandlí recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

50 g moučkový cukr
moučkový cukr
vanilkový cukr
240 g hladká mouka
100 g mleté neloupané mandle
200 g tuk Stella

Postup přípravy receptu

  1. Mandle i se slupkou pomeleme. Na vál prosijeme mouku s cukrem a přisypeme mleté mandle. Vychlazený tuk dáme na mouku a rozsekáme ho na menší kousky. Vypracujeme těsto a utvoříme bochánek, který zabalený ve fólii dáme chladit nejméně na 30 minut

  2. Těsto rozdělíme asi na 4 díly a z každého vyválíme váleček, který rozkrájíme na přibližně stejné kousky. Z jednotlivých kousků tvarujeme rohlíčky a klademe je na plech vyložený papírem na pečení

  3. Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě při 180°C (dle trouby) podle velikosti asi 10 - 12 minut. Mírně prochladlé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!