Krkovice se zapečenými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 dl olej
sůl
2 ks vejce
6 ks brambory
smetana
15 dkg sádlo
2 ks rajče
2 ks žlutá paprika
15 - 20 dkg tvrdý sýr
3 plátky vepřová krkovice
steak 7 pepřů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořením (směs koření steak 7 pepřů), zakápneme olejem a necháme odležet. Oškrabané brambory nakrájíme na kolečka, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata a papriky očistíme a nakrájíme na kolečka nebo kousky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle

  2. Půlku brambor položíme na vymaštěný pekáč, na brambory položíme nakrájenou cibuli, rajčata, papriky a zbytek brambor. Přikryjeme alobalem a pekáč dáme péct do trouby na 30 minut při 180 °C

  3. Potom rozšleháme dvě vejce se smetanou a brambory zalijeme. Znovu přikryjeme alobalem a pečeme dalších 20 minut. Pak alobal sundáme, brambory posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, vložíme zpět do trouby a troubu vypneme. Sýr se krásně rozpustí. Mezitím naloženou krkovici opečeme zvolna po obou stranách na sádle

  4. Krkovici servírujeme na talíř se zapečenými brambory a podáváme na stůl jako vydatný oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!