Vepřové na bramborách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
8 ks brambory
2 ks cibule
2 špetky tymián
olivový olej
1 kelímek kysaná smetana
4 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř
1 kelímek smetana na vaření
koření na steak

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso bez kosti dobře opláchneme. Nakrájíme maso na silnější plátky a naklepeme je

  2. Porce masa dobře okořeníme, vložíme do kastrolku nebo do misky a zakapeme olivovým olejem. Necháme uležet v chladu do druhého dne

  3. Syrové brambory si oloupeme a nakrájíme na silnější plátky

  4. V pečícím hrnci si nahřejeme asi lžíci olivového oleje. Na ohřátý olej vyložíme dvě vrstvy brambor (osolíme je, okořeníme), na ně rozložíme vrstvu cibule pokrájené na silnější proužky

  5. Na cibuli položíme porce naloženého masa a posypeme je v prstech rozemnutým tymiánem

  6. Poslední vrstvou budou opět plátky brambor

  7. Nakonec rozetřeme na brambory kysanou smetanu a vše zalijeme smetanou na vaření

  8. Přikryjeme poklicí a necháme hodinu péci. Neotáčíme, neotevíráme. Za hodinu by mělo být i maso měkké

  9. Podáváme doplněné zeleninou a omáčkami podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!