Vepřové na bramborách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 8 ks brambory 2 ks cibule 2 špetky tymián olivový olej 1 kelímek kysaná smetana 4 plátky vepřová kýta mletý černý pepř 1 kelímek smetana na vaření koření na steak
Postup Vepřové na bramborách
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso bez kosti dobře opláchneme. Nakrájíme maso na silnější plátky a naklepeme je
Porce masa dobře okořeníme, vložíme do kastrolku nebo do misky a zakapeme olivovým olejem. Necháme uležet v chladu do druhého dne
Syrové brambory si oloupeme a nakrájíme na silnější plátky
V pečícím hrnci si nahřejeme asi lžíci olivového oleje. Na ohřátý olej vyložíme dvě vrstvy brambor (osolíme je, okořeníme), na ně rozložíme vrstvu cibule pokrájené na silnější proužky
Na cibuli položíme porce naloženého masa a posypeme je v prstech rozemnutým tymiánem
Poslední vrstvou budou opět plátky brambor
Nakonec rozetřeme na brambory kysanou smetanu a vše zalijeme smetanou na vaření
Přikryjeme poklicí a necháme hodinu péci. Neotáčíme, neotevíráme. Za hodinu by mělo být i maso měkké
Podáváme doplněné zeleninou a omáčkami podle chuti.