Jemné bramborové pletýnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 lžička sůl
25 g máslo
120 g hladká mouka
200 g polohrubá mouka
100 g vařené brambory
0 balíčků sušené droždí
podle potřeby
1 dl voda
na ozdobu
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Čistě vykartáčované brambory uvaříme v osolené vodě. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.

  2. Mouky, sušené droždí, cukr a sůl prosejeme do mísy a s přidáním vody, másla a nastrouhaných brambor vypracujeme těsto. Připravené těsto přikryjeme čistým plátýnkem a necháme vykynout.

  3. Těsto rozdělíme na asi 22 válečků a po třech pleteme pletýnky, které ukládáme na plech s papírem na pečení. Pletýnky potřeme vodou, posypeme hrubou solí nebo semínky podle chuti. Přikryté pečivo necháme ještě 15 minut kynout.

  4. Bramborové pletýnky pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 170 °C.

  5. Jemné bramborové pletýnky podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!