Drůbeží maso na medu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce med
1 dl bílé víno
1 lžička Vegeta
1 dl masový vývar
2 lžíce sójová omáčka
400 g drůbeží maso

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší medailonky nebo na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm lehce opečeme

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C

  3. Sójovou omáčku, med, vegetu, vývar a víno vymícháme na zálivku

  4. Opečené maso i s výpekem přendáme do zapékací misky, přelijeme částí zálivky a dáme zapéct. Během pečení přeléváme zbytkem marinády

  5. Drůbeží maso na medu můžeme podávat pouze s tmavým pečivem, ale vhodnou přílohou je i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!