Jemné boží milosti recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 40 g máslo 5 lžic rum 2 ks žloutek 50 ml mléko 1 kostka droždí 30 g cukr krupice 300 g hladká mouka 150 ml zakysaná smetana na obalení cukr moučka vanilkový cukr podle potřeby olej na smažení
Postup Jemné boží milosti recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve z droždí, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. Z kvásku a ostatních surovin (hladké mouky, másla, žloutků, rumu, zakysané smetany, špetky soli) vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Těsto necháme vykynout na teplém místě.
Vykynuté těsto vypracujeme na vále posypaném moukou a potom rozválíme na plát. Z těsta vykrájíme tvary obdélníků a kosočtverců a několikrát ve středu nařízneme. Přikryté kousky necháme ještě chvíli vykynout.
Boží milosti smažíme ve vyšší vrstvě oleje v kastrůlku nebo ve fritéze a ještě teplé obalujeme v cukru.
Jemné boží milosti podáváme jako výbornou sladkost a cukroví.