Jemné boží milosti recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
40 g máslo
5 lžic rum
2 ks žloutek
50 ml mléko
1 kostka droždí
30 g cukr krupice
300 g hladká mouka
150 ml zakysaná smetana
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve z droždí, cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. Z kvásku a ostatních surovin (hladké mouky, másla, žloutků, rumu, zakysané smetany, špetky soli) vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Těsto necháme vykynout na teplém místě.

  2. Vykynuté těsto vypracujeme na vále posypaném moukou a potom rozválíme na plát. Z těsta vykrájíme tvary obdélníků a kosočtverců a několikrát ve středu nařízneme. Přikryté kousky necháme ještě chvíli vykynout.

  3. Boží milosti smažíme ve vyšší vrstvě oleje v kastrůlku nebo ve fritéze a ještě teplé obalujeme v cukru.

  4. Jemné boží milosti podáváme jako výbornou sladkost a cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!