Drůbeží polévka s pórkem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
4 kuličky nové koření
3 lžíce hladká mouka
10 kuliček černý pepř
4 ks kuřecí křídla
1 ks velká mrkev
50 g strouhaný eidam
1 ks velký pórek
300 g kuřecí krky
1 ks vejce (L)
1 balíček kuřecí skelety

Postup přípravy receptu

  1. Kuřeci skelety, krky a křídla očistíme. Cibuli i se slupkou překrojíme a nasucho na pánvi opečeme řezem dolů. Stroužky česneku oloupeme. Maso, cibuli a česnek zalijeme větším množstvím studené vody, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření. Vše vaříme velmi pozvolna, dokud není maso měkké

  2. Mezitím si připravíme zeleninu a těstíčko. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. V misce rozšleháme vejce s moukou v hladké těstíčko. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr. Těstíčko nesolíme, ani nepepříme, abychom nesrazili sýrovou chuť

  3. Hotový kuřecí vývar scedíme a podle potřeby dochutíme. Libové maso obereme z kostí. Vývar opět přivedeme k varu a přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Jakmile zelenina změkne, snížíme teplotu a do polévky malou lžičkou zavaříme sýrové nočky

  4. Nakonec do drůbeží polévky vmícháme kuřecí maso a podáváme teplé. K drůbeží polévce s pórkem můžeme servírovat pečivo nebo nasucho opečené toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!