Jemná žampionová polévka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks brambory
1 ks cibule
1 l voda
6 ks žampiony
1 list bobkový list
3 kuličky nové koření
0.5 kostky masový bujon
250 ml smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Malou cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony, koření a masovou kostku, vaříme asi 15 minut. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a polévku přivedeme do varu. Když je vše měkké, přilijeme smetanu a zahustíme polohrubou moukou. Mouku přidáváme za stálého míchání nejlépe přes sitko, aby nám nevznikly hrudky. Na závěr žampionovou polévku dochutime soli a pepřem.

  3. Jemná žampionová polévka se smetanou je rychlá na přípravu a velmi dobrá. Před podáváním nezapomeneme vyjmout nové koření a bobkový list.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!