Jemná žampionová polévka se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks brambory 1 ks cibule 1 l voda 6 ks žampiony 1 list bobkový list 3 kuličky nové koření 0.5 kostky masový bujon 250 ml smetana na vaření podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby polohrubá mouka
Postup Jemná žampionová polévka se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Malou cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony, koření a masovou kostku, vaříme asi 15 minut. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a polévku přivedeme do varu. Když je vše měkké, přilijeme smetanu a zahustíme polohrubou moukou. Mouku přidáváme za stálého míchání nejlépe přes sitko, aby nám nevznikly hrudky. Na závěr žampionovou polévku dochutime soli a pepřem.
Jemná žampionová polévka se smetanou je rychlá na přípravu a velmi dobrá. Před podáváním nezapomeneme vyjmout nové koření a bobkový list.