Jemná šlehačková roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
2 lžíce kakao
100 g cukr moučka
2 lžíce hladká mouka
náplň
2 balíčky vanilkový cukr
2 kelímky smetana ke šlehání
2 balíčky ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme prosáté kakao a mouku. Nakonec vmícháme do těsta ušlehaný sníh z bílků.

  2. Pečící papír potřeme máslem a nalijeme na něj těsto. Roládu pečeme při 200 °C

  3. asi 7 minut. Pozor, teplý korpus nerolujeme! Rolovat budeme až po naplnění.

  4. Smetany ušleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem. Ušlehaný krém rozetřeme na roládu a zarolujeme. Nakonec roládu dozdobíme podle fantazie.

  5. Jemnou šlehačkovou roládu nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!