Jemná rybí polévka s pangasem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
400 ml vývar
2 lžíce máslo
30 - 50 ml smetana
2 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
5 ks jarní cibulka
100 g mražený hrášek
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
citronový tymián
300 g mražený pangas

Postup přípravy receptu

  1. Rybu omyjeme, osolíme a zakapeme citronem. Polorozmraženou rybu nakrájíme na větší stejnoměrné kousky. Hlavičky jarních cibulek očistíme a drobně usekáme

  2. Cibulku zpěníme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme kousky ryby a několik lístečků citronového tymiánu a hrášek

  3. Jakmile ryba změkne, polévku dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme smetanu a polévku opět zahřejeme

  4. Jemnou letní polévku s bílým rybí masem na talíři posypeme petrželkou a podáváme s toastem nebo čerstvým bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!