Jemná polévka z droždí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 lžíce olej
2 ks vejce
1 ks cibule
42 g droždí
1 kelímek zakysaná smetana
6 lžic ovesné vločky
0 lžiček mletá sladká paprika
0 lžiček indické kari

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme a rozšleháme s indickým kari, mletou sladkou paprikou a prolisovaným česnekem.

  2. Na rozpáleném oleji necháme osmahnout cibuli dorůžova, přidáme rozdrolené droždí a mícháme, až vznikne jemná kaše. Potom přidáme rozšlehanou vaječnou směs. Když vejce zhoustnou, zalijeme vodou a přidáme ovesné vločky. Až polévka přijde k varu, přidáme masox a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme kelímek husté zakysané smetany a povaříme ještě asi 5 minut.

  3. Jemnou polévku z droždí podáváme s osmahnutou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!