Jemná perníková buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 lžic olej
2 ks vejce
0.5 l mléko
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Necháme vychladnout.

  2. Poté v mléce rozmíchám vejce, přidáme mouku, moučku, vanilkový cukr a prášek do perníku.

  3. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým okrajem a pomalu pečeme.

  4. Jemnou perníkovou buchtu podáváme nakrájenou na kostky ke kávě, čaji, ale klidně jen tak samotná bude jistě chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!