Pangas s rýží a smetanovo-sýrovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks cibule
200 g niva
1 l vývar z masoxu
150 ml bílé víno
20 ml olivový olej
drcený tymián
300 g kulatozrnná rýže
1 kg pangasius
400 ml smetana 30%

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazeného pangase opláchneme, položíme na plech a na sucho pečeme bez okořenění cca 30 minut

  2. Rýži uvaříme jako italské rizoto. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek a tymián. Lehce orestujeme. Vsypeme rýži a zalijeme vínem. Po redukci vína stáhneme teplotu na výkon 4 a vaříme pozvolně cca 30 minut a postupně přiléváme vývar. Vaříme v nezakrytém hrnci

  3. Na pánvi zpěníme cibulku a česnek. Přidáme sýr, který necháme rozpustit. Poté vlijeme smetanu a krátce povaříme

  4. Do zapékací mísy vložíme rýži, na rýži poklademe pangase a zalijeme omáčkou ze sýra a smetany. Vše zapékáme v troubě na 200 °C cca 30 minut. Pak troubu vypneme a pangase s rýží necháme ještě cca 30 minut dojít

  5. Pangase s rýží a smetanovo-sýrovou omáčkou podáváme i při slavnostních příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!