Jemná květáková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
1 ks cibule
1 kostka masox
0.5 ks menší květák
podle chuti
sůl
šlehačka
podravka
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený květák a nadrobno nakrájené brambory. Vše společně orestujeme.

  2. Po orestování přilijeme vodu (asi 1 hrnek) a necháme vařit, dokud nebudou brambory i růžičky květáku měkké. Poté přidáme 2 špetky podravky, 2 špetky soli a masox.

  3. Ke květákové polévce přidáme vodu a vše ještě provaříme a přisolíme podle chuti.

  4. Jemnou květákovou polévku můžeme podávat se lžící kysané smetany nebo šlehačky, která polévku zjemní. V tomto množství vyjde polévka asi na 3 porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!