Jemná květáková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks brambory 1 ks cibule 1 kostka masox 0.5 ks menší květák podle chuti sůl šlehačka podravka podle potřeby voda
Postup Jemná květáková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nadrobno nakrájený květák a nadrobno nakrájené brambory. Vše společně orestujeme.
Po orestování přilijeme vodu (asi 1 hrnek) a necháme vařit, dokud nebudou brambory i růžičky květáku měkké. Poté přidáme 2 špetky podravky, 2 špetky soli a masox.
Ke květákové polévce přidáme vodu a vše ještě provaříme a přisolíme podle chuti.
Jemnou květákovou polévku můžeme podávat se lžící kysané smetany nebo šlehačky, která polévku zjemní. V tomto množství vyjde polévka asi na 3 porce.