Jemná houbová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
1 svazek petrželka
1 ks cibule
1 kostka masox
5 lžic hladká mouka
300 g čerstvé houby
špetka mletý černý pepř
200 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky nebo kostky. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno.

  2. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a cibuli v něm osmažíme dozlatova. Přidáme houby, nasekanou petrželku a masox. Vše podlijeme a dusíme doměkka.

  3. Ve smetaně na vaření rozkvedláme přibližně 5 lžic hladké mouky a směsí omáčku zahustíme a krátce povaříme. Omáčku ochutíme pepřem, případně solí.

  4. Jemnou houbovou omáčku podáváme s těstovinami, knedlíky nebo brambory. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!