Jemná houbová omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 1 svazek petrželka 1 ks cibule 1 kostka masox 5 lžic hladká mouka 300 g čerstvé houby špetka mletý černý pepř 200 ml smetana na vaření
Postup Jemná houbová omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky nebo kostky. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno.
V hrnci rozehřejeme trochu oleje a cibuli v něm osmažíme dozlatova. Přidáme houby, nasekanou petrželku a masox. Vše podlijeme a dusíme doměkka.
Ve smetaně na vaření rozkvedláme přibližně 5 lžic hladké mouky a směsí omáčku zahustíme a krátce povaříme. Omáčku ochutíme pepřem, případně solí.
Jemnou houbovou omáčku podáváme s těstovinami, knedlíky nebo brambory. Záleží na chuti.