Jemná domácí majonéza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
0 ks citron
150 ml slunečnicový olej
1 lžíce dijonská hořčice
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do odměrného válce dáme slunečnicový olej, dijonskou hořčici, šťávu z půlky citronu, žloutky, špetku mletého černého pepře a soli.

  2. Pokud jsme koupili tyčový mixér bez odměrného válce, tak použijeme vyšší sklenici třeba na pivo. Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst. Tyč spustíme až na dno, zapneme a velmi pomalu táhneme nahoru asi 5 sekund. A to je všechno!

  3. Jemnou domácí majonézu podáváme podle chuti k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!