Jemná bublanina s letním ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 200 g cukr krupice 300 g polohrubá mouka 200 ml smetana ke šlehání 125 g Hera 250 g drobné ovoce na ozdobu cukr moučka 250 g zakysaná smetana podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání
Postup Jemná bublanina s letním ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vysypeme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Vmícháme cukr, vychladlou rozpuštěnou heru, vejce a ušlehanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto.
Drobné ovoce (maliny a ostružiny) odstopkujeme, propláchneme je a necháme
okapat. Koláčovou formu si dobře vymažeme tukem a vysypeme ji
hrubou moukou.
Těsto vlijeme do formy a na povrchu uhladíme. Pak je posypeme
připraveným drobným ovocem.
Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a jemnou bublaninu pečeme
asi půl hodiny.
Před servírováním jemnou bublaninu s letním ovocem lehce pocukrujeme. Doplníme zakysanou smetanou a zdobíme podle vlastní fantazie.