Jemná bublanina s letním ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
300 g polohrubá mouka
200 ml smetana ke šlehání
125 g Hera
250 g drobné ovoce
na ozdobu
cukr moučka
250 g zakysaná smetana
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vysypeme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Vmícháme cukr, vychladlou rozpuštěnou heru, vejce a ušlehanou smetanu. Vypracujeme hladké těsto.

  2. Drobné ovoce (maliny a ostružiny) odstopkujeme, propláchneme je a necháme

  3. okapat. Koláčovou formu si dobře vymažeme tukem a vysypeme ji

  4. hrubou moukou.

  5. Těsto vlijeme do formy a na povrchu uhladíme. Pak je posypeme

  6. připraveným drobným ovocem.

  7. Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a jemnou bublaninu pečeme

  8. asi půl hodiny.

  9. Před servírováním jemnou bublaninu s letním ovocem lehce pocukrujeme. Doplníme zakysanou smetanou a zdobíme podle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!