Jemná bábovka s nutelou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g cukr 3 ks vejce 4 lžíce mléko 0 balíčků prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 1 hrnek smetana ke šlehání 4 lžíce nutela na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Jemná bábovka s nutelou recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Smetanu do polotuha našleháme s cukrem.
Šlehačku přišleháme k žloutkům s vanilkovým cukrem, mlékem a prosetou moukou s práškem do pečiva. Jemně ručně přidáme bílkový sníh.
Polovinu těsta uhladíme v připravené vymazané a vysypané formě na bábovku, druhou promícháme s nutelou. První těsto přikryjeme tmavším těstem.
Bábovku s nutelou pečeme na 180 °C dozlatova.
Jemnou bábovku s nutelou po vychlazení můžeme ozdobit cukrem moučka a nakrájenou podávat k libovolnému horkému nápoji.