Jemná bábovka s nutelou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
3 ks vejce
4 lžíce mléko
0 balíčků prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
1 hrnek smetana ke šlehání
4 lžíce nutela
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Smetanu do polotuha našleháme s cukrem.

  2. Šlehačku přišleháme k žloutkům s vanilkovým cukrem, mlékem a prosetou moukou s práškem do pečiva. Jemně ručně přidáme bílkový sníh.

  3. Polovinu těsta uhladíme v připravené vymazané a vysypané formě na bábovku, druhou promícháme s nutelou. První těsto přikryjeme tmavším těstem.

  4. Bábovku s nutelou pečeme na 180 °C dozlatova.

  5. Jemnou bábovku s nutelou po vychlazení můžeme ozdobit cukrem moučka a nakrájenou podávat k libovolnému horkému nápoji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!