Pečená krkovice se slaninou a kapií recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
vývar
2 ks cibule
100 g anglická slanina
2 ks zelená kapie
mletý černý pepř
sádlo na vymazání
4 plátky vepřová krkovice s kostí

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice vysoké asi 2,5 cm očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Česnek sloupneme a nasekáme nadrobno. Omyté kapie podélně rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadérek. Slaninu nakrájíme na proužky

  2. Pekáček vymažeme sádlem, na dno rozložíme cibuli, česnek, papriku a slaninu a vše poklademe plátky krkovice. Pekáček zakryjeme a zvolna pečeme asi při 170 °C doměkka. Během pečení maso podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru. Měkké maso odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova

  3. Pečené plátky krkovice rozdělíme na porce, obložíme slaninou a zeleninou, přelijeme vypečenou šťávou. Pečenou krkovici se slaninou a kapií podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!