Jemná bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
podle chuti
kakaový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, mléko, cukr, olej, vejce, vanilkový cukr a prášek do pečiva dáme do mísy a jednoduše smícháme.

  2. Těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předem rozehřáté troubě na asi 180 °C po dobu asi 35 - 40minut. Tuto bábovku můžeme upéct i mramorovanou. Část těsta oddělíme, obarvíme kakaem a cikcak přidáme do bílého těsta ve formě. Vidličkou promícháme.

  3. Upečenou jemnou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a podle chuti a fantazie ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!