Jehněčí kotlety na kalvadosu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
2 ks cibule
1 ks jablko
1 ks mrkev
1 ks petržel
50 g cukr krupice
6 lžic olivový olej
250 ml zeleninový vývar
12 plátků jehněčí kotleta
1 sklenka kalvados
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jablko a zeleninu očistíme. Jablko nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkev s petrželí nastrouháme. Vše osmahneme asi na 20 gramech másla se lžičkou olivového oleje. Osolíme, opepříme a zalijeme čtvrtinou vývaru. Vše zakryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut, než se vývar odpaří.

  2. Rozehřejeme druhou pánev. Přidáme zbylé máslo s olejem, vsypeme cukr a vmícháme 2 lžíce kalvadosu. Mícháme, až vše lehce zkaramelizuje. Do karamelu přidáme jehněčí kotlety a zprudka je opečeme z obou stran. Dáváme ale pozor, ať se cukr nepřipálí nebo nezhnědne. Pak vše zastříkneme zbylým kalvadosem, osolíme a opepříme.

  3. Jehněčí kotlety na kalvadosu vložíme do trouby pod gril a necháme asi 5 - 10 minut grilovat. Vypneme a necháme podle potřeby dojít.

  4. Jehněčí kotlety na kalvadosu podáváme s připravenou zeleninovou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!