Jednoduchý smažený králík recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
200 ml mléko
rozmarýn
1 kg králík
4 lžíce hladká mouka
olej na smažení
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme na menší kousky, dobře omyjeme a osušíme. Větvičku rozmarýnu nasekáme nadrobno

  2. Vejce rozšleháme s mlékem, mletým pepřem a solí. Při míchání pomalu přisypáváme hladkou mouku. Vymícháme těstíčko bez hrudek a naposledy přimícháme nasekaný rozmarýn. Těstíčko necháme 20 minut odpočinout

  3. Kousky králíka obalujeme v připraveném těstíčku a hned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova. Kousky králíka potom odkládáme na sací ubrousek, ať je zbavíme přebytečného oleje

  4. Jednoduchého smaženého králíka podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!