Jednoduchý perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.3 hrnku olej
1 lžíce kakao
2 hrnky mléko
1 hrnek cukr moučka
1 balíček kypřící prášek do perníku
podle chuti
2 ks jablka
jedlá soda
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Za sucha smícháme mouku, cukr, kakao a prášek. Vše můžeme prosít, aby se netvořily hrudky. Poté přilijeme olej a mléko a důkladně zamícháme. Je-li těsto moc husté, doředíme mlékem.

  2. Pro větší nakynutí perníku doporučuji přidat trochu jedlé sody. Pokud nechceme suchý perník, doporučuji přidat nahrubo nastrouhaná jablka, která si připravíme předem a potom přidáme společně s mlékem a olejem.

  3. Těsto na jednoduchý perník vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby asi na 180 °C. Perník pečeme zhruba 20 minut. Pečení kontrolujeme pomocí špejle. Pokud těsto nelepí, je hotovo.

  4. Upečený jednoduchý perník necháme vychladnout a můžeme zdobit, třeba čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!