Jednoduchý perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.3 hrnku olej 1 lžíce kakao 2 hrnky mléko 1 hrnek cukr moučka 1 balíček kypřící prášek do perníku podle chuti 2 ks jablka jedlá soda podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Jednoduchý perník recept
Postup přípravy receptu
-
Za sucha smícháme mouku, cukr, kakao a prášek. Vše můžeme prosít, aby se netvořily hrudky. Poté přilijeme olej a mléko a důkladně zamícháme. Je-li těsto moc husté, doředíme mlékem.
Pro větší nakynutí perníku doporučuji přidat trochu jedlé sody. Pokud nechceme suchý perník, doporučuji přidat nahrubo nastrouhaná jablka, která si připravíme předem a potom přidáme společně s mlékem a olejem.
Těsto na jednoduchý perník vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme do předehřáté trouby asi na 180 °C. Perník pečeme zhruba 20 minut. Pečení kontrolujeme pomocí špejle. Pokud těsto nelepí, je hotovo.
Upečený jednoduchý perník necháme vychladnout a můžeme zdobit, třeba čokoládovou polevou.