Jednoduchý osvěžující koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
5 lžiček cukr
50 g máslo
450 ml mléko
1 ks vanilkový pudinkový prášek
podle potřeby
1 lžíce olej
hořká čokoláda
tuk na vymazání
1-2 balíčky máslové sušenky
hladká mouka na vysypání
těsto
3 ks vejce
3 lžíce cukr krupice
4 lžíce polohrubá mouka
0 balíčků kypřící prášek
podle chuti
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny. Mouku smícháme s kypřícím práškem a vmícháme do vyšlehaných vajec.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a hladkou moukou vysypaného pekáče a pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě při 180 °C.

  3. Mléko smícháme s pudinkovým práškem, cukrem a přivedeme k varu a vaříme asi minutu podle návodu. Do ještě horkého pudinku vmícháme máslo a necháme trochu vychladnout.

  4. Na vychladlý korpus namažeme polovinu krému, poklademe na malé kousky nakrájeným ovocem, přelijeme zbylým krémem, poklademe sušenkami, nejlépe hranaté máslové sušenky, a přelijeme roztavenou čokoládou, nejlépe extra hořké kaštany. V případě nutnosti zředíme čokoládu kouskem másla nebo ztuženého tuku, aby čokoláda byla pěkně tekutá. Koláč necháme odležet nejlépe do druhého dne, sušenky krásně nasáknou.

  5. Jednoduchý osvěžující koláč nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!