Chřest pošírovaný v máslové emulzi s tyrolským špekem na rizotu z bílého chřestu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
100 g máslo
šalotka
500 g chřest zelený
bílé víno
parmezán
drůbeží vývar
400 g rýže arborio
500 g chřest bílý
100 g tyrolský špek

Postup přípravy receptu

  1. Z vývaru, vychladlého másla, bílého vína a soli připravíme vyšleháním emulzi, kterou zavaříme

  2. Zelený chřest oloupeme, ulámeme zdřevnatělé konce a vkládáme do připravené emulze, pošírujeme do změknutí

  3. Když je rýže téměř měkká přidáme chřest, parmezán, sůl a dovaříme do měkka. Na závěr přidáme 2 kostky vychladlého másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!