Jednoduchý nakládaný hermelín recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks hermelín
podle chuti
bobkový list
grilovací koření
provensálské koření
nasekané vlašské ořechy
podle potřeby
1 hrnek slunečnicový olej
příloha
3 ks čerstvý chléb
3 ks naložená paprička

Postup přípravy receptu

  1. Malé hermelíny (typu Sedlčanský hermelín, velké se nevejdou do zavařovací sklenice) podélně rozřízneme asi do 2/3, až vznikne kapsa. Dovnitř a na povrchu posypeme grilovacím a provensálským kořením. Pokud bude hermelín lehce potřen olejem, bude na něm koření lépe držet a nebude padat.

  2. Vlašské ořechy jemně pokrájíme a přidáme dovnitř hermelínu. Hermelíny naskládáme do zavařovací sklenice. Do sklenice vložíme bobkový list. Sklenici zalijeme olejem. Sklenici uzavřeme a v teple necháme 3 dny uležet (v lednici týden).

  3. Ke každému nakládanému hermelínu podáváme naloženou papričku nebo feferonku. Servírujeme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!