Jednoduché marcipánové těsto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks bílek
10 dkg mandle
10 dkg cukr moučka
3 lžičky mandlová tresť

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 10dkg moučkového cukru,10dkg mandlí, které si trochu oloupeme. Hnědá slupka, pokud jí tam necháme, tak kazí bílý dojem. Tedy pokud nebudeme marcipán barvit. Dále si připravíme 1 bílek a 3 lžíce mandlové tresti.

  2. Vše smícháme v jedné misce kromě cukru. Těsto bude zatím trochu řídké, tak přidáváme moučkový cukr po lžících. Každou lžíci pořádně zapracujeme, tak poznáme, zda je těsto tuhé, ale i vláčné. Můžeme si přidat i potravinářské barvivo podle potřeby, ale s ním opatrně, protože barvivo bývá slané. Přidáváme ho po špetkách.

  3. Až máme těsto hotové, dáme ho ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu, lépe se z něj pracuje.

  4. Z jednoduchého marcipánového těsta tvoříme ozdoby nebo postavičky podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!