Jednoduché květákové kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 - 2 ks cibule
1 ks květák
1 špetka kurkuma
2 lžíce olivový olej
1 lžička kari koření
1 špetka římský kmín
kokosové mléko
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Středně velký květák zbavíme všech zelených částí a odkrojíme tvrdý košťál. Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařený květák scedíme a pokrájíme nadrobno

  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme. Přidáme květák a krátce orestujeme. Pro zjemnění můžeme přidat kousek másla. Květák okořeníme pepřem, kari, kurkumou a římským kmínem. Dosolíme. Květákové kari dobře promícháme a ještě krátce prohřejeme. Podle chuti můžeme přidat trošku kokosového mléka, kari získá zase jinou a orientální chuť

  3. Jednoduché květákové kari podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!