Rybí filety v listovém těstě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
kari koření
citronová šťáva
2 hrstě petrželová nať
2 balíčky listové těsto v plátu
150 - 200 ml bílý tučný jogurt
4 ks pangasius filety

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou rybu omyjeme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme rozmrazit. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, kari kořením, solí a usekanou petrželovou natí

  2. Pláty těsta rozdělíme na 4 díly a jejich středy silně potřeme ochucenou jogurtovou směsí. Každý díl poklademe vody zbaveným rybím filetem, který pevně zavineme a okraje těsta pevně uzavřeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubě mletou mořskou solí

  3. Rybí filety v listovém těstě pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dorůžova a ještě teplé podáváme s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!