Játrové špalíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

asi 1 dl bílé víno
400 g vepřová játra
1 konzerva zelené fazolky
podle chuti
sůl
pažitka
mletý pepř
200 g uzený bůček
na obalení
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na pásky silné asi jako malíček. Uzený bůček nebo slaninu nakrájíme o něco tenčí. Konzervované zelené fazolky vyklopíme do kastrolku a necháme krátce povařit. Podle chuti osolíme.

  2. Játra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Párátkem spojíme s plátky bůčku. Tyto špalíčky opečeme v rozehřátém oleji. Pak je vyndáme na talíř. Do šťávy z opékání přidáme mouku, zalijeme vínem a jen krátce povaříme. Ohřáté fazolky vybereme na mísu nebo talířky, přelijeme šťávou z jatýrek a špalíčky poskládáme na fazolky.

  3. Játrové špalíčky posypeme pažitkou. Špalíčky podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!