Játra s fazolkami a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 stroužek česnek
sůl
1 dl kuřecí vývar
1 hrst sušené houby
1 špetka mletá pálivá paprika
500 g vepřová nebo drůbeží játra
0.5 lžičky čerstvý nastrouhaný zázvor
3 ks malé cibulky s natí
2 hrnky vařené zelené fazolové lusky
5 lžic červené dezertní víno
podle potřeby
olej
mléko
maizena

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme ve vodě nebo v mléce. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, i cibulku nakrájíme.

  2. Játra nakrájíme na tenké plátky, obalíme v maizeně a zprudka opečeme na oleji z obou stran. K játrům přidáme vymačkané houby, plátky česneku a cibulky. Orestujeme, přidáme cukr, zázvor, víno, špetku pálivé papriky (můžeme vynechat) a vývar. Chvíli dusíme. Nakonec přidáme fazolky, které nakrájíme na asi 3 cm velké kousky. Prohřejeme a vypneme.

  3. Játra s fazolkami a houbami solíme až nakonec. Podáváme s rýží nebo jinou přílohou dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!