Játra s fazolkami a houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 stroužek česnek sůl 1 dl kuřecí vývar 1 hrst sušené houby 1 špetka mletá pálivá paprika 500 g vepřová nebo drůbeží játra 0.5 lžičky čerstvý nastrouhaný zázvor 3 ks malé cibulky s natí 2 hrnky vařené zelené fazolové lusky 5 lžic červené dezertní víno podle potřeby olej mléko maizena
Postup Játra s fazolkami a houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby namočíme ve vodě nebo v mléce. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, i cibulku nakrájíme.
Játra nakrájíme na tenké plátky, obalíme v maizeně a zprudka opečeme na oleji z obou stran. K játrům přidáme vymačkané houby, plátky česneku a cibulky. Orestujeme, přidáme cukr, zázvor, víno, špetku pálivé papriky (můžeme vynechat) a vývar. Chvíli dusíme. Nakonec přidáme fazolky, které nakrájíme na asi 3 cm velké kousky. Prohřejeme a vypneme.
Játra s fazolkami a houbami solíme až nakonec. Podáváme s rýží nebo jinou přílohou dle chuti.