Játra na tyrolský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
40 g špek
0.2 l bílé víno
1 kelímek kysaná smetana
200 g vepřová játra
1-2 ks sladkokyselá okurka
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo na smažení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra nakrájíme na kousky. Stejně tak špek. Zeleninu nakrájíme nadrobno.

  2. Jemně nakrájenou cibulku opečeme na másle, přidáme špek a hladkou moukou lehce posypaná játra. Orestujeme za stálého míchání asi 5 minut. Okořeníme pepřem, přidáme 1 - 2 sladkokyselé okurky a podlijeme 1/8 l bílého vína. Po chvilce přidáme zakysanou smetanu, dosolíme a necháme zlehka provařit.

  3. Hotová játra na tyrolský způsob posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!